Kazamata magazin, 3. szám

0

december 21, 2015 by Narmor

A Kazamata magazin első száma 2012 decemberében jelent meg. Már ekkor is az volt a legfontosabb célkitűzésünk, hogy a játékasztalnál valóban hasznosítható anyagokat tegyünk közzé, így igazi szerepjátékos magazint készítsünk. A következő év nyarán megjelenő második szám az első mintáját követte sokkal szebb kivitelben, s kiegészítéseket, modulokat tartalmazott a Kazamaták és Kompániákhoz.

Azóta sok idő eltelt újabb szám nélkül, bár a munkálatok, ha kihagyásokkal is, de folytak. A 3. számnál a korábban bevált szempontokat alkalmaztuk, noha ezúttal szélesítettük a játékok körét, amelyekkel foglalkozunk. Elvégre kis hazánkban úgysincsen túl sok oldschool szerepjáték, s a meglévők más és más stílust képviselnek. Így a mostani számtól kezdve nem csak a Kazamaták és Kompániák, hanem a Kard és Mágia és a Helvéczia szerepjátékokhoz is jelennek meg írások a magazinban. Remélhetőleg ez a szerepjátékos közösséget is aktívabb részvételre buzdítja. Várjuk tehát az ötletes szabályvariánsokat és a letesztelt, hangulatos modulokat a magazinba.

Az új szám másik újdonsága, hogy ezúttal egy külföldi szerző írásai is megjelennek benne. Persze hazánk fiai sem maradnak el mögötte, Marvin fórumtársunk három modullal, Alister pedig két írással is megörvendeztet minket. Így tehát a 3. lett a legtöbb szerzőt felvonultató számunk.

Azt hiszem, szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy igencsak impozáns tartalomjegyzéket tudunk felmutatni.

Jó olvasást!

 

Kazamata 03 borító

 

 

NJK képtár II. (KéK)
Boldog-Bernád István. 3

Lemúria istenei I. (KéM)
Bársony Dávid. 5

Kasztnélküli karakterek (KéK)
Boldog-Bernád István. 8

Patkányok a pincében (KéK)
Boldog-Bernád István. 9

Xantun négy asszonya (KéM)
Fehér László. 12

A Rothadás barlangjai (KéK)
Christian Sturke. 14

Armagán és a Ragyogás Szigete (KéM)
Fehér László. 16

A Békaisten víznyelője (KéK)
Christian Sturke. 19

Mocsári Lantos Zantoán (KéM)
Fehér László. 21

Az eltűnt professzor esete (Helvéczia)
Bársony Dávid. 24

Gasthaus Brunwald (Helvéczia)
Boldog-Bernád István  28

Kazamata_03


0 comments »

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.