Megjelent a Kazamaták és Kompániák

1

március 5, 2012 by Narmor

Örömmel jelentem be, hogy a sok előkészület és munka után ezúttal tényleg megjelent a Kazamaták és Kompániák.

Évek óta tartó munka gyümölcse ez a könyv, hosszú és rögös út vezetett idáig, amelynek nem is mindig láthattuk végét, ám most mégis bátran kijelenthetem, hogy elkészült.

E könyv fordításnak indult, de sokkal több lett annál: az első magyar retroklón szerepjáték. Miért oly fontos ez? Mert sok játékos hazánkban nem játszik idegen nyelvű játékokkal, pedig sok mindenről lemarad, aki kimarad a retroklón játékok által nyújtott élményből. Továbbá e játék egyedi vonásai, játékvezetői szekciója mind-mind érv lehet léte mellett. S persze a legfontosabb: Olyan alapot ad, mely megkönnyíti a szerepjátékos írások, anyagok publikációját, és a régi anyagok felhasználását.

A régi játékmechanizmusok felélesztésével, s az eredeti szellemiséggel érkezik hát a KéK, hogy új színt vigyen a hazai szerepjátékos életbe és létével tovább növelje a hazai oldschool játékosok közösségét.

 


1 comment »

  1. athor szerint:

    Elkezdtem elolvasni, és nagyon tetszik. eredetileg a stílust akartam átvinni a Magus partimba, de mostanra már úgy vagyok vele, hogy talán magát a játékot kellene rendszeresíteni… szóval gratulálok, csak így tovább. :)

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.